doterrastory
In het voorjaar van 2008 kwam een groep mensen uit de gezondheidszorg en zakenwereld bij elkaar. Deze mensen hadden allemaal diepgaande, persoonlijke ervaringen met de levensverbeterende voordelen van etherische oliën. Ze deelden samen de gemeenschappelijke visie om een geheel nieuwe vorm van etherische oliën met een therapeutische status op de markt te brengen. Een etherische olie die tot ieders verbeelding sprak: van mensen die niets weten van etherische oliën tot aan hen die worden beschouwd als de experts op dit gebied.

Ze stelden zichzelf de vraag “Wat als we de wereld een nieuw en krachtig wellness alternatief kunnen bieden door middel van etherische oliën?”. Deze vraag werd beantwoord met de vorming van een geheel nieuw bedrijf genaamd dōTERRA, wat in het Latijn “Geschenk van de Aarde” betekent.

dōTERRA beseft hoe belangrijk elke stap in het proces is, van het vervaardigen van essentiële oliën tot aan het vullen van de flesjes. Naast het ontwikkelen van nieuwe essentiële oliën produceert dōTERRA ook voedingssupplementen en producten voor spa en een gezond leven, alle op basis van essentiële oliën.

De missie van dōTERRA
Het is de toewijding van dōTERRA om de levensverhogende voordelen van etherische oliën met een therapeutische kwaliteit te delen met de wereld. Zij doet dit door:
– Het onderzoeken en ontwikkelen van etherische oliën die voldoen aan ‘s-werelds hoogste kwaliteit via een netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, gezondheidswetenschappers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.
– Het produceren van etherische oliën die voldoen aan de hoogste kwaliteits-, zuiverheids- en veiligheidsstandaarden in de industrie / CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®.
– Het distribueren van de producten via onafhankelijke productconsultent die, werkend vanuit huis of praktijk, dōTERRA wellnessproducten introduceren, trainen en lokaal verkopen door persoonlijk contact, alsmede via wereldwijde, gepersonaliseerde websites.
– Het bieden van onderwijskansen voor iedereen die geïnteresseerd is om te leren hoe etherische oliën met een therapeutische-graden kunnen worden gebruikt als zelfzorg wellness alternatief.
– Het samenbrengen van professionals in de traditionele en alternatieve geneeskunde om verdere studie en toepassing van de therapeutische kwaliteit van de etherische oliën in de moderne gezondheidszorg aan te moedigen.