doterraveilig
dōTERRA’s CPTG etherische oliën zijn veilig in het gebruik voor het hele gezin. De hele productlijn van dōTERRA biedt een grote verscheidenheid aan toepassingen. Er zijn echter een aantal veiligheidsrichtlijnen die u bij het gebruik van essentiële oliën en de producten op basis van etherische oliën dient op te volgen.

Veilig gebruik etherische olie:

  • Zorg ervoor dat u te allen tijden alleen 100% pure, zuivere etherische oliën gebruikt en alle waarschuwingen en instructies op het etiket opvolgt.
  • Als roodheid en irritatie plaatselijk op de huid optreedt bij het gebruiken van etherische oliën dient u dit direct te verdunnen met een zuivere plantaardige olie, olijfolie of met dōTERRA gefractioneerde kokosnootolie.
  • Etherische oliën mogen nooit worden toegepast in de ogen, in de gehoorgangen of in open wonden. In het geval van direct contact met de ogen dient u dit meteen te verdunnen met dōTERRA gefractioneerde kokosnootolie of een andere zuivere plantaardige olie. NOOIT verdunnen met water, want hierdoor verergeren de klachten.
  • Gebruik etherische oliën niet inwendig, tenzij het nadrukkelijk op het etiket staat aangegeven of met een bijgevoegde bijsluiter bij gebruik van specifieke voedingssupplementen. U dient voor gebruik van de voedingssupplementen altijd eerst de bijsluiter te raadplegen.
  • Stop met het gebruiken van essentiële oliën bij ernstige irritatie of ongemakken van de huid, maag en luchtwegen.
  • Wanneer u etherische oliën toepast bij kinderen, brengt u eerst een kleine hoeveelheid olie aan om de gevoeligheid te testen van zowel de huid als overige sensitiviteit. Breng geen etherische oliën aan op de hand van kind want deze kunnen de olie verspreiden naar de ogen en mond.
  • Raadpleeg altijd eerst uw huisarts of specialist voordat u gebruik maakt van etherische oliën bij zwangerschap, als u onder behandeling staat bij een arts of met nog andere vragen over het veilig gebruiken van etherische oliën.

Het is belangrijk te onthouden dat etherische oliën hoog geconcentreerde plantenextracten zijn. Het is dan ook belangrijk deze op een verstandige wijze en met zorg toe te passen. Als u iemand raadpleegt die door persoonlijke ervaring en kennis weet hoe de etherische oliën te gebruiken, zal dit er zeker toe bijdragen dat uw eigen eerste ervaring met etherische oliën verantwoord en veilig is. Dit zorgt voor een positieve en plezierige kennismaking met etherische oliën en voor veilig gebruik van etherische olie.

Kijk gerust naar de opnamen over wat artsen zeggen over doTERRA. Het is in het Engels…