doterragebruik
Etherische oliën worden veelal toegepast omdat ze onze emotionele en fysieke welzijn zouden bevorderen. De oliën van doTERRA kunnen in een zeer breed scala worden gebruikt als enkelvoudige etherische olie of als samengestelde etherische olie, al naar gelang je eigen wensen en toepassing.

Etherische oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt:
– Aromatisch, waarbij de geur via een diffuser in de ruimte wordt verspreid;
– Direct aangebracht op de huid, met of zonder massageolie;
– Inwendig, waarbij de olie of het voedingssupplement via een vegetarische capsule wordt ingenomen.

Aromatisch gebruik
Ons gevoel van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en beïnvloedt de metabolische processen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbare reactie van het menselijk lichaam, in het bijzonder op specifieke zintuiglijke prikkels. Een breed scala aan verschillende soorten etherische oliën wordt in aromatherapie toegepast. Bepaalde etherische oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van etherische oliën d.m.v. een diffuser de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. Voor het verdampen van etherische oliën worden een laag- warmte diffuser geadviseerd; deze zorgt ervoor dat de chemische structuur van de etherische olie niet kapot wordt gemaakt. Hierdoor wordt de effectiviteit van de olie gewaarborgd. Etherische olie kan ook worden gebruikt voor het reinigen van het wasgoed of als schoonmaakmiddel voor elke oppervlakte in uw huis.

Direct aanbrengen op de huid
Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn etherische oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen. Wanneer men etherische olie plaatselijk op de huid aanbrengt kan men vrijwel direct de voordelen hiervan ervaren. Dit is een van de grote voordelen van het doelgericht aanbrengen van de oliën. Etherische oliën worden onder meer gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen. Etherische oliën worden vanwege hun gunstige chemische structuur vaak direct aangebracht op de huid.

Inwendig gebruik
Etherische oliën kunnen ook als voedingssupplement worden gebruikt. Een groot aantal etherische oliën wordt algemeen beschouwd als veilig voor inwendig gebruik, maar sommige oliën mogen niet worden ingenomen. Gebruik daarom geen etherische oliën of voedingssupplementen, wanneer dit niet nadrukkelijk op het etiket staat vermeld.

 Etherische oliën zijn eenvoudig in gebruik. Wanneer je met iemand samenwerkt die al meer ervaring heeft met het gebruik van etherische oliën, zal dit je zeker helpen, vooral als het voor jou de eerste keer is dat je met etherische oliën werkt. Het zorgt er namelijk voor dat je ervaring met betrekking tot etherische olie positiever en plezieriger is. Voor het geval je je kennis over etherische olie zou willen vergroten: er is meer dan genoeg informatie direct beschikbaar over de toepassingen van etherische olie.

Instructies opvolgen
dōTERRA geeft bij elke olie duidelijk aan op welke manier deze mag worden toegepast door de onderstaande letters.
hoegebruiken
Zorg ervoor dat u alleen 100% pure etherische oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen, vermeld op het etiket. Etherische oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden gebruiken. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie.
Staat u onder behandeling van een arts of specialist of bent u zwanger, raadpleeg dan eerst uw arts of specialist voordat u gebruik gaat maken van etherische oliën.