doTERRA gestapelde flesjesHuis
– Doe 10 druppels etherische olie in een doos met maïzena of zuiveringszout, meng dit goed en laat het een dag of twee staan. Strooi het dan over het tapijt of kleed. Laat het een uur of twee liggen en maak het dan schoon met een stofzuiger.
– Voor het aromatisch verspreiden van etherische olie doet u een paar druppels olie in een geurbrandertje. Mocht u geen geurbrandertje hebben, doe dan een paar druppels in een pan met water en kook het op het fornuis.
– Nare geuren in keukenkasten en lades? Plaats een wattenbolletje met een van uw favoriete etherische oliën in een onopvallende hoek in de kast of lade.
– Doe een paar druppels essentiële olie met water in een verstuiver en gebruik dit als luchtverfrisser.
– Stofzuigers kunnen vaak een vieze lucht achterlaten. Dit is eenvoudig te verhelpen door een paar druppels van uw favoriete essentiële olie op een wattenbolletje in de stofzuigerzak te plaatsen. Hebt u huisdieren en verspreidt uw stofzuiger de geur van bijvoorbeeld dierenharen of de kattenbakkorrels? dōTERRA Lemon en Geranium etherische olie op een wattenbol in de stofzuigerzak zuivert deze vieze lucht en zorgt ervoor dat uw stofzuiger weer een frisse geur uitblaast.
– Voor een heerlijk ruikend wasgoed voegt u een paar druppels van uw favoriete etherische olie toe aan ¼ kopje wasverzachter of waspoeder en plaatst u de beker bovenop het wasgoed in de wasmachine Ook kunt u ongeveer 5 druppels etherische olie op een klein stukje badstof doen en dit in de wasdroger plaatsen.
– Een paar druppels van uw favoriete etherische olie tijdens de handwas in het spoelwater zorgt voor een aangenaam resultaat.
– Uw huis verkopen? Vul de keuken met de geur van specerijen, zoals kruidnagel (Clove Bud), lavendel en de etherische olie blend Elevation op een wattenbolletje. Leg het op de radiatoren of in de diffuser. Geranium etherische olie, besprenkeld door het hele huis, zorgt voor een warme, vrolijke en uitnodigende sfeer. Doe wat kaneel essentiële olie in de meubelwas en boen hiermee de houten meubels.
– Voordat u uw nieuwe woning betrekt, sprayt u eerst de ruimtes met uw favoriete etherische oliën. Zo verandert u de omgeving in uw eigen persoonlijke geur. Herhaal dit enkele dagen tot het begint te voelen als uw eigen ruimte.
– Ideale geuren voor de slaapkamer zijn Geranium, lavendel of citroen.
– Bij het schoonmaken van de koelkast, diepvriezer of de oven voegt u 1 druppel Citroen of Wild Oranje etherische olie toe aan het laatste spoelwater.

Parfumeren
– Parfumeer uw badkamer door olie-geurende wattenbolletjes op een onopvallende plek te leggen of wat olie direct op gedroogde of zijde bloemstukken of kransen t strooien.
– Doe wat etherische olie op een verwarmingsradiator. De warmte van de verwarming verspreidt een heerlijke geur in huis. U kunt ook wat etherische olie op de ring van een gloeilamp doen. Beide manieren zullen de ruimte vullen met een heerlijke geur en veranderen de stemming naar rustgevend en kalmerend. Doe geen etherische olie in het stopcontact.
– Etherische oliën Cypress, Frankincense en mirre, toegevoegd aan uw haardhout, zorgen voor een heerlijk aromatische geur. Druppel ongeveer 2-3 druppels olie of een combinatie van deze oliën op een gedroogd blok hout en laat de olie in het hout weken voordat het blok op het vuur gelegd wordt.
– Een druppel van Lemon etherische olie op een zachte doek bij het poetsen van koper zal het zacht polijsten.
– Doe enkele druppels van uw favoriete etherische oliën op uw papier mache kunstwerk. Het resultaat is een heerlijk aromatische geurend kunstwerk.
– Zelfgemaakte potpourri zakjes met bloemen en kruiden krijgen meer geur wanneer men etherische oliën toevoegt.
– Heeft uw potpourri geen geur meer, voeg dan enkele druppels etherische olie toe aan de potpourri om het zo nieuw leven in te blazen..
– Besprenkel bladwijzers en briefpapier met etherische oliën. Sprenkel druppels olie op papier en leg ze in een plastic zak. Sluit de zak en laat het een nacht staan zodat de aroma in kan trekken. Stuur goed nieuws in de geparfumeerde brieven.
– Wilt u genieten van uw eigen persoonlijke geurkaars, doe dan een paar druppels in de hete, gesmolten was van de brandende kaars.
– Wilt u tijdens het koken de kookluchtjes verdrijven, voeg dan een paar druppels etherische olie toe in de pruttelende pan.
– Zelfgemaakte zeep is aangenaam en biedt therapeutische effecten wanneer ze wordt  geparfumeerd met dōTERRA etherische oliën.
– Maak gevoerde kussens en decoratieve hangers als memorabele gift door er een paar druppels etherische olie op te druppelen voordat u het geschenk geeft
– U kunt met etherische oliën prachtige parfums maken. Voeg uw eigen persoonlijke etherische olie toe aan 25 druppels of 2,8 cl parfumalcohol en laat het twee weken staan voor gebruik.

Gezondheid
– Meng één deel do TERRA Deep Blue etherische olie met 4 delen dōTERRA kokosolie en masseer daarmee de vermoeide of pijnlijke spieren en botten.
– Hebt u hoofdpijn, wrijf dan een paar druppels rozemarijn, pepermunt of lavendel etherische olie op de achterkant van uw nek.
– Maak uw eigen massageolie door 3 tot 5 druppels etherische olie naar eigen keuze te vermengen met dōTERRA kokosolie.
– Eén of twee druppels Lavendel en Melaleuca etherische olie direct aanbrengen op snijwonden, schrammen en krassen.
– Doe één druppel citroen etherische olie direct op wratten en herhaal dit dagelijks.
– Heeft u een lange rit voor de boeg, veel te lezen of te studeren? Adem dan zo nu en dan Rozemarijn etherische olie in.
– Heeft u stevig gefeest gisteravond? Maak een eigen mix van etherische oliën lavendel, rozemarijn en citroen en doe deze mix van 6-8 druppels oliën in een bad.
– Heeft u moeite om in slaap te vallen? Doe dan 1 of 2 druppels lavendel etherische olie op uw kussen.
– Voor brandwonden: druppel direct Lavendel etherische olie op de brandwond.
– Doe één druppel Pepermunt etherische olie in een halfvol glas water en drink dit langzaam op als je last hebt van spijsverterings- en maagklachten.
– Doe één druppel Melaleuca of On Guard etherische olie op een ijsblokje en wikkel dit in een washandje als uw kind tandpijn heeft.
– Heerst er de griep in uw omgeving, voeg dan een paar druppels Tijm etherische olie in uw diffuser of kook het in een pan op het fornuis.
– Bij koorts sponst u het lichaam af met koud water waaraan één druppel van etherische olie Eucalyptus, Pepermunt en Lavendel zijn toegevoegd.
– Een mix van Lavendel en Citroen essentiële olie zorgt voor een rustige en verfrissende geur op het kantoor. Lavendel zorgt voor een kalme rustige geur, terwijl Citroen de zintuigen stimuleert en lucht verfrist.
– Een heerlijke massage mix voor baby’s is één druppel Wild Oranje, één druppel Lavendel en één druppel Geranium etherische olie verdund met 2 eetlepels dōTERRA gefractioneerde kokosolie.
– Hoofdpijn? Neem eens 1 druppel Pepermunt etherische olie verdund met 1 theelepel plantaardige olie en breng die aan op de nek op de grens van de haarlijn.
– Hebt u schoenen die naar zweet ruiken of heeft u last van voetschimmel? Doe dan een paar druppels Geranium etherische olie direct in de schoenen voor een heerlijke geur of doe een wattenbolletje met Citroen olie in uw schoenen. Doe bij voetschimmel wat druppels Melaleuca olie in uw schoenen.

Insecten en ongedierte
– Maak een natuurlijke vlooienband: verzadig een zacht stukje touw met Melaleuca etherische olie. Rol het in een zakdoek en knoop het losjes om de nek van het dier.
– Hebt u last van muizen in huis of schuur? Doe een aantal druppels Pepermunt olie op een wattenbolletje en plaats dit bij de probleemlocaties.
– Om muggen en andere ongedierte te verdrijven tijdens een picknick, druppelt u een paar druppels Citronella olie of Terrashield etherische olie op de gesmolten was van een kaars of doet u er een paar op de hete kolen van de Barbecue.
– Vliegen en motten hebben een hekel aan lavendel olie. Druppel Lavendel olie aan de buitenkant van de raamkozijnen en deuren.