Weerstand

Weerstand

  • 11 november 2019
  • Blog
  • 726

Je wordt er de laatste weken weer mee overspoeld; berichten over die beruchte ‘R’ in de maand. Drogisterijen spelen er mooi op in met allerlei middeltjes tegen snotteren, keelpijn en hoesten. Ook de discussie rondom de griepprik laait weer op. Je weerstand is een echt marketing-ding geworden!

Qua weerstand is er bij mij een “before kids periode” waar in ik echt zelden ziek was. Echter sinds die 2 (b)engeltjes bij ons zijn moet ik toch bekennen dat de tissue-doos in de winter zijn standaard plekje op de leuning van de bank inpikt. Met een kleuter die erg van het delen is in de klas en een dreumes die vooral alles aan het ontdekken is kan ik zeggen dat er vele bacteriën, griepvirusjes en snottebellen zich bij ons in huis nestelen.

Gewapend met de PB assist jr doe ik nog een verwoede poging om ons te wapenen tegen al die ziektekiemen, maar helaas sloeg bij ons vorige week toch de griep toe. Koorts, buikpijn en snottebellen.. Met On Guard standaard in onze diffusermix, Zengest op onze buiken en Lemon onder onze voeten om de koorts naar beneden te krijgen, een extra lading knuffels en kusjes en ons nieuwe abonnement op Disney+ kwamen we de dagen door. Tot onze verbazing waren we er met 2 dagen al vanaf! Helaas was dat lang niet genoeg om al die leuke films van Disney te kijken, maar wat waren we blij dat we ons weer wat fitter voelden. En dat terwijl we hoorden dat anderen er ruim een week van onder de wol lagen. Op dit soort momenten ben ik zo dankbaar dat ik de essentiële oliën heb leren kennen.

Voor nu dus een mooie motivatie om de LLV (Life Long Vitality) er weer consequent bij te pakken. En ook de PB assist jr nemen we weer trouw elke ochtend (“mam! Ik wil wel dat witte poedertje hoor!”). De geuren van kruidnagel, kaneel en citrusvruchten komen ons ook elke dag tegemoet uit de diffuser. Daarnaast sabbel ik elke ochtend ook lekker op zo’n On Guard snoepje, heerlijk! Samen met gezonde voeding, genoeg nachtrust (jaja, onze jongste slaapt eindelijk door!) en heerlijke knuffels kan onze weerstand er voorlopig weer tegen aan!

Dus kom maar op met het stampen in de plassen, fietsen door de regen, kids die zonder hand voor hun mond hoesten en proesten (jo, doen die van ons ook niet altijd hoor ;-)). Wij zijn er klaar voor!

Share this Post