Assepoe(t)ster

Assepoe(t)ster

  • 17 juli 2019
  • Blog
  • 435

Assepoe(t)ster

Er was eens.. Oh, ik ben echt gek op sprookjes! Als klein meisje vond ik het heerlijk als mijn ouders mij die magische verhalen voorlazen. In combinatie met mijn levendige fantasie kwamen deze verhalen vaak tot leven. 

Nachtenlang heb ik gewacht tot Peter Pan bij mij langs zou vliegen en ik heb uren in mijn kamer gezocht naar zijn schaduw. Ik was er heilig van overtuigd dat ik door de Goede Fee zou worden betoverd tot ware prinses en in mijn betoverende baljurk zou dansen met de knappe prins. Ik heb jaren geen rode appels gegeten, je wist immers maar nooit of die appel vergiftigd zou zijn en elke keer als we door het bos liepen was ik benieuwd of we het huisje van de zeven dwergen zouden vinden. 

Helaas heb ik Peter Pan nooit in mijn kamer gezien, laat staan dat ik met hem mee mocht vliegen naar Neverland. En dus groeide ik op en mocht ik mijn eigen sprookje gaan maken. Ik kan jullie zeggen, dat is wel iets anders dan de gebroeders Grimm formuleerden. Al zijn er ook veel overeenkomsten. Zo ben ik wel groter geworden, maar kan ik nog steeds genieten als een kind. Heb ik toch echt mijn ‘Prince Charming’ gevonden (die baljurk en dat dansen komt vast wel als we ooit gaan trouwen.. Ooit..) en ook mijn ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ gaat bijna elke dag op!

Maar de overeenkomsten met Assepoester spannen toch wel de kroon. Die meid kon poetsen!! Als ik ergens een hekel aan heb dan is het eigenlijk wel het schoonmaken. Het meest frustrerende vind ik dat je zodra je denkt dat alles in huis schoon is dat je dan eigenlijk opnieuw kan beginnen. Zeker met onze kledderkids in huis.. je blijft gewoon bezig! 

Gelukkig heb ik dit jaar de schoonmaaklijn van dõTERRA ontdekt. Wat een verademing is dat! Wij gebruiken de handzeep en de concentrate cleaner voor alle schoonmaakklussen in huis en het werkt zo goed. Ik ga schoonmaken bijna leuk vinden (biiijjjjnaaaa…). Waar ik voorheen altijd misselijk werd van de chemische luchtjes van de jif, antikal en chloor snuif ik nu de heerlijke geuren van de On Guard lijn op. Kruidnagel, kaneel en diverse citrusgeuren zorgen ervoor dat ons huis en onze handen heerlijk natuurlijk ruiken. Mooie bijkomstigheid is dat deze middelen puur natuur zijn en dus ook heel milieuvriendelijk. Ik vind het heerlijk dat als ik de grond gedweild heb en onze meiden er daarna over kruipen dat zij geen schadelijke stoffen binnen krijgen van de schoonmaakmiddelen. Hoe fijn is dat! Tot slot scheelt het ook heel veel ruimte in de kast, want met 1 fles krijg ik alles schoon. Doeiiii toiletreiniger, glasreiniger, tegelreiniger, badkamerreiniger enz.

Ik denk dus dat ik het geheim van Assepoester heb ontdekt! Misschien moet ik toch nog meer geduld hebben tot de Goede Fee langs komt.. of misschien moet ik verder zoeken naar de schaduw van Peter Pan.. Je weet immers maar nooit!

Tot die tijd leef ik in ieder geval lang en gelukkig ☺

Share this Post