Doorslapen

  • 15 juni 2019
  • Blog
  • 629

Het eerste waar je als nieuwe ouders gigantisch op inlevert na de geboorte van je kind is je nachtrust. Helaas behoor ik niet in de groep van ouders waarvan hun kind na 2 weken al doorslaapt. Sterker nog, onze jongste van 1,5 vindt het nog steeds fijn om ook ’s nachts even te genieten van onze aanwezigheid. Daarnaast zijn onze meiden nou ook niet echt uitslapers. Laten we het er op houden dat ze zo intens van de dag genieten dat ze daar dan ook geen minuutje meer van willen missen. Dit resulteert bij ons dus in een vroeg begin van de dag (6 uur is vrij normaal) en onze zonnetjes zijn dan meteen ‘rise and shine’, klaar voor een nieuwe dag!

Ikzelf heb daar wat meer moeite mee. Na mijn jarenlange innige relatie met mijn lieftallige bed had ik er al moeite mee om deze ineens te moeten delen met Bart. Nu ik door onze wakkere dodo’s ook nog eens minder uren in mijn nestje mag genieten kan ik zeggen dat mijn liefdevolle relatie met mijn plekje onder de wol nu is gedegradeerd tot een lat-relatie die we ook vaak nog met 3 anderen moeten delen. 

Toen ik dan ook geweldige verhalen las over verschillende oliën die een goede nachtrust zouden bevorderen bij onze meiden stond ik echt te springen om deze te proberen. Ik kwam er alleen al snel achter dat niet alleen elk mens uniek is (duh, dat wist ik eigenlijk allang), maar ook dat elke olie heel uniek is en dat maakte het dus één grote puzzel om de juiste match te vinden. Gelukkig is onze oudste dochter Emma (4 jaar) net zo nieuwsgierig als ik en zo begonnen we enthousiast aan ons slaapolie-avontuur. Lavendel was de eerste olie die we probeerden, het is namelijk de nummer 1 qua ontspannende oliën. Echter bij ons meisje werkte het averechts en bracht deze olie een waar pyjamafeestje op gang. De volgende mixen hebben we allemaal geprobeerd, maar geen van deze gaf bij Emma een fijn resultaat:

Diffuser blends:
💧Peppermint /💧Wild Orange
💧💧Lavendel /💧💧Cedarwood
💧Lavendel/💧Cedarwood / 💧Vetiver
💧Frankincense/💧Wild Orange
💧💧Frankincense /💧💧Lavendel
💧Frankincense /💧Vetiver
💧Vetiver/ 💧Serenity
💧Juniper Berry/💧Bergamot/💧Vetiver
💧Bergamot/💧Cedarwood/💧Serenity
💧Serenity /💧Air
💧Lavendel /💧Air
💧Lavendel/💧Lime/💧Peppermint

Rollers
➡ gebaseerd op 10ml rollers
➡ afgevuld met kokosolie
➡ aantal druppels baseer ik altijd op leeftijd. Aangezien Emma 4 is doe ik dus totaal 4 druppels olie in het rollertje. Bij mixen met 2 oliën doe ik dus 2 druppels van elke olie in de roller. Mocht dat geen resultaat geven dan kan je altijd nog een druppel toevoegen.
🔸 Lavendel /Vetiver
🔸 Lavendel/Cedarwood
🔸 Lemon/Serenity
🔸 Vetiver/Balance/Serenity
🔸 Cedarwood/Serenity/Vetiver
🔸 Lavendel/Cedarwood/Bergamot/Vetiver

Als volgende stap heb ik gekeken naar het karakter van Emma en kwam ik uit op de oliën van grassoorten en zo pakten we deze oliën erbij en snoven er op los. Emma was al snel verkocht aan Vetiver en via Facebook kwam ik op een combi met Air uit. Een druppel van beide in de diffuser en de volgende ochtend schrok ik om half 8 wakker.. Emma lag nog heerlijk te slapen!
Deze combi bleek de goud te zijn en regelmatig staat haar diffuser ’s avonds aan om haar een diepe slaap te geven.

Echter merk ik de laatste tijd dat ook deze combinatie niet zo goed meer werkt en dus gaan we binnenkort weer wat anders proberen. Gelukkig zijn er genoeg oliën die een mooi slaapresultaat kunnen geven en we geven de moed niet op!

Share this Post