Streepjescode der liefde

  • 31 mei 2019
  • Blog
  • 354

Het is alweer 5 jaar geleden dat ik ontdekte dat ik voor het eerst zwanger was. Die bewuste ochtend staat in mijn geheugen gegrift. De blijdschap en verwondering kan ik zo weer voelen als ik er aan denk. Zwanger worden ging bij mij gepaard met heel veel geduld en een klein zetje van de medische wereld. Na die mooie ochtend kroop ik in mijn zwangerzeepbel en slurpte ik alle info over dat wondertje in mijn buik op. Heerlijk!

Helaas kan een zeepbel spatten en dat gebeurde toen ik in gesprek raakte met iemand over mijn zwangerschap. Iemand die niet met mij in die mooie zeepbel kon zitten maar graag vertelde over alle ongemakken die er bij haar zwangerschap waren geweest. Volgens haar was een zwangerschap pure mishandeling voor het vrouwenlichaam; de jeuk, het harde getrap tegen je ribben, je rug en bekken die nooit meer zo soepel zouden zijn als daarvoor en dan (volgens haar) de grootste horror STRIAE! 

Een beetje beduust door dit gesprek ging ik mij verder verdiepen in al die kwaaltjes en geloof me ik ben na mijn zwangerschappen ervaringsdeskundige op het gebied van de enorme misselijkheid tijdens de eerste 3 maanden, ik waggelde al vanaf 20 weken zwangerschap door die verschrikkelijke steken in mijn bekken en onze meiden vonden het allebei zo fijn om af en toe hun benen te strekken in mijn buik dat ik nog voel welke rib ze het fijnste vonden om tegen aan te trappen.

Maar het verdiepen in die kwaaltjes bracht mij eigenlijk niet zoveel verder. De gedachte dat er een mini-mensje van mij en mijn lieve vriend in mij groeide bracht al die ongemakken naar de achtergrond (naja, bijna..). Ik besloot dus om verder niets met al die info te doen en weer op mijn roze zwangerschapswolk door te zweven.

Tijdens mijn zwangerschap had ik helaas nog niet de kennis van de oliën. Ik vertrouwde op mijn lichaam en zou wel zien hoe ik door de zwangerschap zou veranderen. Na de geboorte van Emma ruim 4 jaar geleden bleek de ‘streepjescode der liefde’ gelukkig mee te vallen bij mij.

Een paar strepen op mijn dijbenen en een paar kleine strepen op mijn buik die al vrij snel licht weg trokken.  Ook na mijn 3e zwangerschap (helaas zijn wij ons 2e wonder tijdens de zwangerschap verloren) bleven de strepen beperkt. Echter werden ze deze keer donkerder en trokken ze niet echt wit weg.

Hoog tijd dus om de oliën in te zetten en ik ben echt verbaasd over het resultaat!

Ik heb een 10 ml roller gevuld met de volgende oliën:
– Cypress, 2 druppels (voor het versterken van het bindweefsel en verbetering van bloedsomloop)
– Geranium, 2 druppels (verbeterd de bloedsomloop en regenereert weefsel, reinigt de huid)
– Frankincense, 2 druppels (regenereert cellen, versterkt de andere oliën)
– Lavender, 2 druppels (dé olie voor huidaandoeningen!)
– Wild Orange, 2 druppels  (hersteld beschadigd weefsel en heeft een kalmerende werking)
Afgevuld met Fractionated Coconut Oil (FCO)

Ik gebruik nu 3 weken ‘s ochtends en ‘s avonds deze roller en mijn striae is van donkerblauw naar bijna-niet-te-zien gegaan! 

Af en toe mis ik ze zelfs.. want eigenlijk voelde die strepen voor mij best speciaal. Een soort handtekening van de wondertjes die ik heb gedragen. Een natuurlijk tijgerprintje die bij mij hoort. Een streepjescode van de liefde van mijn meiden. 

Ik ben er stiekem trots op! Mijn mooie strepen.

Liefs,

Kiri 

Share this Post