doTERRA introduceert Emotioneel Aromatherapie Systeem

doTERRA introduceert Emotioneel Aromatherapie Systeem

Geur is een heel belangrijk onderdeel van onze zintuigen. Aan geur zijn veelal herinneringen gekoppeld, ervaringen en situaties. Geur zijn daarom ook onderdeel van wat wij ‘emoties’ noemen: een complex aan psychologische en zintuigelijke prikkels.

Er zijn inmiddels internationaal diverse studies gedaan naar het effect en de invloed van aromatherapie op emoties die we hebben. Studies die bevestigen dat we ‘eigenlijk’ al lang weten: de delicate en complexe aromatische bestanddelen van pure etherische olie kunnen gebruikt worden om te ondersteunen bij het in balans brengen van de emoties en het stimuleren van een positieve gemoedstoestand.

Om die reden heeft doTERRA het Emotioneel Aromatherapie Systeem ontwikkeld. Het is een vernieuwdende manier van het organiseren van aromatische families van planten rondom groepen van emoties, die door het gebruik van geurige etherische olie worden beïnvloed en bijvoorbeeld ingezet kunnen worden door aromatherapeuten in sessies, maar ook particulier op basis van ervaren emoties.

doTERRA heeft emotionele aromatherapie praktisch en voor iedereen toepasbaar gemaakt door veel voorkomende negatieve emoties te definiëren, en daar een lijn van etherische oliecombinaties bij ontwikkeld die overeenkomen met zes categorieën van emotioneel welbevinden: vergeving, passie, blijdschap, motivatie, rust/vrede en verdriet/troost.

Daarbij is een zogenaamde ‘wiel’ van geuren, combinaties van bloemen, munt, citrus, specerijen, kruiden/grassen en bomen samengesteld om elk van die emoties te kunnen ondersteunen/ in balans brengen. Het werkt heel simpel: kies een emotie die je op dit moment zou kunnen voelen en kijk in het emotioneel aromatherapie systeemwiel welke gemengde olie voor jou het meest geschikt is. Dit kan 1 olie zijn of een combinatie van olie. De olie kan vervolgens aromatisch ingezet of op de huid worden aangebracht, al dan niet met verdunning (dit is in het systeem aangegeven). Het aanbrengen gebeurt veelal op de acupressuurpunten en/of reflexzones die bij de betreffende emotie horen.

Het emotioneel aromatherapie systeem is een bijzondere ervaring met geweldige geuren en een prachtige ondersteuning voor hoe je weer emotioneel in balans kunt komen.

Zowel te gebruiken in een praktijk, als persoonlijk. Als compleet systeem verkrijgbaar of in losse flesjes van 5 ml.

Meer informatie in het Engels over het Emotioneel Aromatherapie Systeem kun je hier downloaden.

Wil je meer informatie en/of heb je een praktijk en wil je dit systeem inzetten? Neem dan contact met ons op. Dat kan via info @ etherischeolie.net. En dan aan elkaar geschreven natuurlijk…

Share this Post